Tuesday, February 10, 2009

Peribahasa Millennium

kakliza dapat emel dari adik siber..
mmg lawak..senyum sensorang kakliza depan pc..

rasa nak share ngan adik2 kat alam maya so kakliza edit supaya nampak lagi melucukan...



punya susu, dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita
pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam
management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.


Melepaskan
didalam [lift].
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai!
Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!


Seperti
jantan dgn betina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak
aje.



Sepandai-pandai
terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.



Sepandai-pandai
melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.



Biar putih
jangan kuning .
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga,
kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. Geli-geman di buat nya.



Kalau tidak ader
masakan satu boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...




Seperti
luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.




Ader
di sebalik lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader
sorang lagi...... kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....




Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk

Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......bro!!!!




Sudah jatuh ditimpa
<-- Klassik siak!
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.





tak mancung, pulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer . . maknernya................
Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...


4 comments:

pinatbate said...

Salam kakLiza..
memang sempoi peribahasa ni..lawak sampai TERmancung gigi dibuatnya...

E-Marlin said...

Hahahaha....memang lawaklah Kak Liza.
Tak sangka Kak Liza dah ada blog, sebelum ni dok jengah FP je.

maklang said...

kelakarlah akak ni...tapi kelakar lagi sms yang maklang terima malam tu..he..he..

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam akak...
muahahahha...lawok sempoinye kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers