Friday, February 06, 2009

Kuliah Maghrib


Salam semua,
Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk menjemput semua yang berkesempatan untuk hadir ke sesi kuliah maghrib:

Tarikh :
6hb Feb 2009 (Jumaat )

Tempat:
Surau At-Taqwa, Seksyen 7 (PKNS),
Shah Alam


Penceramah:

Prof Muhammad Kamil Ibrahim ,
penulis best-seller Travelog Haji dan Travelog Dakwah.

Sesiapa yang berada di kawasan Shah Alam atau sekitarnya, dijemput dan dialu-alukan untuk hadir. Jangan lepaskan peluang ini, dari penulis best-seller buku Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman, dan Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok.


update:
Disebab ramai yang bertanya di mana surau At-Taqwa, Seksyen 7 (PKNS).. di sini saya sertakan panduan...(nak draw map dah tak sempat...terimakasih aiyrie yang tulis dalam bahagian komen, tapi surau yang anda maksud bukan surau At-Taqwa)

Untuk pengetahuan, Seksyen 7 adalah seksyen yang terbesar di Shah Alam, dan ada LIMA(5) surau di sini : surau Mawaddah (area dekat Kompleks Belia), surau Al-Islah (area seksyen 7 Worldwide), surau At-Taqwa(area rumah Exco), surau Ar-Raiyan (area jalan Kristal - dekat kedai2 makan) dan surau Mustaqimah (dekat flat seksyen 7).

Surau At-Taqwa terletak di Jalan Jasper 7/15, bersebelahan dewan MBSA dan padang (terdapat tadika Nuh's Ark di situ), landmark yang jelas ialah perumahan EXCO kerajaan negeri Selangor (10 buah banglo di atas bukit).

Jika dari Federal Highway dari arah Klang, exit ke arah UiTM, traffic light yang pertama (kanan ke pintu masuk belakang UiTM) jalan terus, traffic light yang kedua pun jalan terus, traffic light yang ketiga (sebelah kanan nampak UNISEL dan program persediaan ke Jepun) ambil kanan. Selepas itu masuk simpang pertama ke kiri, jalan terus (nampak padang di sebelah kiri dan banglo EXCO di sebelah kanan), selepas padang simpang pertama ialah Jalan Jasper 7/15.

Jika dari bulatan di pintu masuk utama UiTM, terus sehingga jumpa traffic light, (sebelah kiri ada SHELL dan Unisel), buat U-turn, dan masuk simpang kiri yang pertama, terus dan jumpa padang sebelah kiri. selepas simpang pertama ialah Jalan Jasper 7/15.

Jika dari arah Hotel Concorde , sek 11, sek 10, sek 9 dan sek 8, terus sahaja sehingga berjumpa traffic light di sek 8 (ke kiri arah ke rumah rasmi MB), terus lagi (seperti naik bukit sikit) sehingga berjumpa traffic light, belok kiri, dan terus sehingga berjumpa jalan Jasper 7/15.

Semoga berjumpa lagi malam nanti.
sumber : Nurazzah88.blogspot.com dan TQ to Niza kerana sudi melayani pertanyaan kakliza..

boleh juga tenguk sini.. SURAU AT-TAQWA

4 comments:

nizaa said...

salam, kak liza...penceramah tu pengarah kampus uitm johor tau..surau tu dekat dgn umah sy..hehe..insya Allah...sy pergi.

nizaa said...

Kak Liza,

Surau At-Taqwa terletak di Jalan Jasper 7/15, bersebelahan dewan MBSA dan padang (terdapat tadika Nuh's Ark di situ), landmark yang jelas ialah perumahan EXCO kerajaan negeri Selangor (10 buah banglo di atas bukit).

Jika dari Federal Highway dari arah Klang, exit ke arah UiTM, traffic light yang pertama (kanan ke pintu masuk belakang UiTM) jalan terus, traffic light yang kedua pun jalan terus, traffic light yang ketiga (sebelah kanan nampak UNISEL dan program persediaan ke Jepun) ambil kanan. Selepas itu masuk simpang pertama ke kiri, jalan terus (nampak padang di sebelah kiri dan banglo EXCO di sebelah kanan), selepas padang simpang pertama ialah Jalan Jasper 7/15.

Jika dari bulatan di pintu masuk utama UiTM, terus sehingga jumpa traffic light, (sebelah kiri ada SHELL dan Unisel), buat U-turn, dan masuk simpang kiri yang pertama, terus dan jumpa padang sebelah kiri. selepas simpang pertama ialah Jalan Jasper 7/15.

Jika dari arah Hotel Concorde , sek 11, sek 10, sek 9 dan sek 8, terus sahaja sehingga berjumpa traffic light di sek 8 (ke kiri arah ke rumah rasmi MB), terus lagi (seperti naik bukit sikit) sehingga berjumpa traffic light, belok kiri, dan terus sehingga berjumpa jalan Jasper 7/15.

saya dapat dari http://nurazzah8.blogspot.com/

Roza said...

Assalamualaikum Hanieliza,

Memberi syarahan atau ceramah adalah terapi kesihatan terbaik yang telah ditakdirkan Allah untuk dirinya.

Lalu, nikmat Allah manakah yang hendak didustakan?

Anonymous said...

Terima kaseh atas info

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers