Friday, April 24, 2009

Kuali


bebaru ni kakliza beli prying pan marble buatan Korea tu..
wahhhh...sonang banget kerja maklong ni tauuuu...
memang seronok masak gunakan pan tu...segala mak nenek masakan kkliza masak dalam pan tu..
even kakliza tanak [masak] nasi lemak dalam tu..

so oleh kerna teruja ngan pan ni.....kakliza beli lagi satu model... jenis wok..
ala..kuali bertelinga tu....macam kuali mak-mak kita gunakan tu..
so kalau nak goreng nasi..mee..bihun pun amat mudah..


kakliza beli ngan kupon COSWAY...
memang kakliza suka beli barangan ngan COSWAY secara tukar kupon dan tambah sikit duit..
kekadang tu barang letrik ada jaminan setahun...OK la kan..
ada sekali tu convectional oven yang kakliza beli ngan COSWAY tak berfungsi ngan baik..
dapat tukar baru uuuuu....best...
then ada sekali tu periuk slow-cooker kakliza pecah..dapat gak tukat set baru..
gitu juga ngan Digital Kitchen Scale yg kkliza hadiah kat adik..tetiba KO setelah pakai beberapa bulan..dapat gak tukar baru...

aceli kakliza bukanlah stokist COSWAY atau suku sakat syarikat tu..
tapi kakliza seronok membeli barangan tu sbb bila tukar ngan kupon..regenya hampir separuh dari rege asal...
setakat ni kkliza mmg dah lama jadi ahli COSWAY sebab kakliza menggunakan sabun dan jus..dan juga beberapa supplement vitaminnya..
dan paling best..apa yg kakliza nak beli..just senaraikan dan call stokist tu dan p collect jer..
kalau nak tukar barang..check and booked...
amacam..senang kan...kakliza kan kecuh dan peramah..

bila kakliza sembang ngan bonda kakliza..
dia pun macam teringin juga ..sebab dia pun macam kakliza sukaaaaaa memasak walaupun dah warga emas..
so kakliza pun dah belikan dia..cuma nak bawa balik pada 17 Mei 2009 ni..



15 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam jumaat akak liza...
kuali jenis nih mmg best tau...kitepon kat sini pon beli kuali tu gak so mane2 kuali yg ade sblm nih semua dah di anak tiri kan...hehehe..
tapi yg model cam akak nih cam tak jumpe lagi...semua kat sini cam jenis periuk dan kuali leper tu je cuma dalam sikit byk ahh...yg kuali 4 segi pon ada...tuk wta teliur dadar mmg cantik...
dan nanti mmg akan diangkut balik...

Sarah95 said...

Assalamaualaikum kak liza...agak2 ingat saya lagi tak? Jah (mentollica)kak liza sihat ke?
Best la blog kak liza ni..

MamaFaMi said...

Akak ni asyik goda kami lepas satu kuali ke satu kuali tau.... tak rela I!

sALLy said...

aslm..Kak Liza..cantik tul wok Kak Liza tu..Sally plak baru beli periuk tanah..satu 9" dan satu lg 6"..mmg best la..Sally suka masak bubur utk anak2 ni..:)

Raja Radiah said...

akak sebut kupon cosway...teringat radiah kat kupon cosway radiah yang dah bertimbun ni ha...tak tahu nak beli apa....hehe

@zura said...

Kak liza... zura pon ahli cosway ada bnyk kupon pd tgn nie.. ingat nk amik jugak kuali cam kak liza tp zura belek2 katalog redemption cosway x de plak kuali cam kak liza nie... huhuhhuhuhu...

hanieliza said...

>> Aishah@Ariffin@Aqil
salam Jumaat to u too..
wah..kesian kat kuali yg dianaktirikan tu.. [emmm..akak pun camtu gak..x pakai dah kuali cap boya tu..hehehehe..kesian dia...]
nanti balik tak mo wat bisneh kuali non-stik tu ker..or wat hadiah buah tangan ker..

>> Sarah95
waalaikumusalam..
kalau Jah [mentolicca] yg mai umah kakliza tu mmg kakliza x lupa la...cuma masa jer tak mengizinkan kita bersembang telepon le ni..n TQ for visiting blog kkliza ni..akak pun dah gp ur blog..nice too..teruja nak beli barang antiq tu..

>> MamaFaMi
auuuwww..x rela i tau...
rasa macam nak kasi kat Mama gaklah wok tu sbb Mama pun mak kakliza kannnnn....hehehehhe...

>> sALLy
Waalaikumusalam...wok ni pun boleh buat bubur untuk anak2..tak lekat lagi tauuu...

>> Raja Radiah
alahai...meh kasi kaso konseling nak beli apa ngan kupon tu...akak ada banyak idea tauu...hehehhe..perasan jerrr...

>> @zura
dalam katalog Redemption yg diberikan untuk setahun tu mmg takder..ada dalam katalog bulanan [Jan09]..tapi just ask stokist jer..depa sure tahu apa barang nak redemp tu..

ZaiY said...

kak liza, saya pun ada kuali yg nak sama mcm ni, tp tangkai yg pnjg tu. mmg best buat goreng cam mee atau nasi ke sbb boleh goreng ganas2 sikit, nasi tak tumpah keluar sbb kuali ni dalam kan. kuali ni pun sesuai kalau guna dapur rata mcm dapo elektrik tu.

@zura said...

oooo... padan laa ku belek x de... ekekeke.. katalog bulanan januari 09 dh ku campak masuk tong sampah daaa... kena pi stokis laa tgk balik.. neway... thanks kak liza.. x sabaq nk sambar kuali cam kak liza...ekekeke

harhtan said...

salam k.liza, kiter pun ahli cosway gak.. since dah ahli, pakai je lah barang2 nyer kan. dpt kupon, tukar ngan brg lain plak. tengah kumpul kupon, nak tukar ngan pot yg ada bbq pan kat sebelahnya tu.. nanti bleh ler gathering ala2 bbq korea or steamboat. hehehe.

pst..sabun basuh pinggan yg botol ijau tu bagus kak... basuh benda berminyak mmg sesuai nor.. k.liza guna yg tu tak? hehehe promo lebih pun tak dpt komisyen pun..heheheh

hanieliza said...

>> ZaiY
kakliza setuju ..mmg pan ni boleh lasak sikit..tapi make sure pakai sudip/senduk kayu..sayang kalau calar..aritu kkliza goreng ayam berempah..akak makan macam budak2..banyak pulak..wangi jer ayam tu..garing pun sedap.. [sambil racun fikiran kat MamaFaMi..aritu dah racun fikiran Ummi/Kuantan]..

>> @zura
jom p sambar cepat..masa tengah mood berkobar-kobar ni..
akak pun nak sambar gak lagi kasi hadiah kat someone ..

>> harhtan
kakliza dah beli pot steamboat tu..dah pakai masa gadering Forum cari.com.my dulu..mmg best..
baru jer plan nak beli dish drop tu bulan ni sbb ada offer tu..dulu ada pakai..le ni akak beli sunlight..tapi nak hangkut cosway dish drop la..kempeng jgn x kempeng...

Hayati said...

ksak liza tau tak, saya dah angkut pan dengan wok sekali tadi sebab tergoda ngan iklan kak liza la. Tapi rasanya pan fry tu saya terambik yang dalam la, bukan yang leper sikit tu. Anak saya dah sebok suruh saya masak pakai dua-dua tu...

hanieliza said...

>> Hayati
salam..kakliza rasa kalau ada dua-dua pn OK sebab yg pan tu senang nak hande masa masak..wat ganas sikit pun orait lagi..mmg ia dalam sket..so kalau masak taklah tertumpah...
semalam akak bakar ikan..fuiyooo..cantik masaknya..pastu wat popcorn..alahai..best..
pagi tadi bakar roti yg buh cheede dalam tu..alahai best..best..
wok yang ada telinga dua tu kalau masak bahan banyak2 sikit tak bimbang nak kacau..x tumpah..
le ni mmg akak simpan dah periuk kaca atau kuali cap boya tu..just pakai dua wok n pan ni jer..

Dapur Korea said...

http://dapurdarikorea.blogspot.com/

Dapur Korea said...

http://dapurdarikorea.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers