Thursday, January 29, 2009

Puding Roti Laici

kalau ada roti yg nak expired tu boleh saja buatkan..


PudingRotiLaici1

PUDING ROTI LAICI

Bahan

1 buku roti saiz kecil [450gm ]
1 tin susu cair
1 tin air
1 tin buah laici
1/2 cawan gula halus/ gula kastor
2 biji telur
2 s/b tepung jagung

Sos Caramel [ masakkan sampai pekat]
1 cawan gula perang [brown sugar]
1/2 cawan air

Cara
.
1. Koyakkan isi buah laici dan roti pada saiz kecil.
2. Campurkan semua bahan cecair dan rendamkan semua bahan selama 1 jam.
3. Bakar pada suhu 180'C selama 1 jam
4. Sejukkan dan potong untuk dihidangkan.
5. Hidangkan dengan sos caramel atau madu.

5 comments:

SheetaFC said...

Salam kliza...saya di kuala terengganu...selalu ngintai je kat fp kliza..baru je join menjengah dan baru terberani approach kliza.. harap boleh jumpa satu hari nanti ye..

nak tanya kak ada resepi Opor Daging tak??..masakan org pahang kalau tak silap sya..dah lama cari tp semua dpt yg blur..tak specific rempah dipakai...

senang2 sila dtng melawat rumah saya yg baru 'dibina' ni ye...n mintak tolong di add link blog tu ye...thanks kak..

http://dapurshita.blogspot.com

SheetaFC said...

Salam kliza...sy di kuala terengganu...harap satu hari nanti kita boleh jumpa ye..

nak tanya kak ada resepi Opor Daging tak??dah lama cari tapi still tak dpt..

senang2 jemput singgah rumah saya yg baru 'dibina' ni..jgn lupa link ye kak
http://dapurshita.blogspot.com

Aishah @ UmmiAqil said...

salam akak...

lama dah tak wat puding sejak musim sejuk nih...
puding tu nampak sedap betui...yumyummm...tumpang menyudu...

hanieliza said...

Sheeta..
nanti akak akan tuliskan opor daging tu..cubalah tapi akka tak pasti ini ker yg sheeta mahukan..

Aishah..
salam..
puding gini sedap jika dimakan masa hari panas...tapi jika nak makan masa musim sejuk pn orait jer..

Siti Amirah Al-Hassan said...

assalamualaikum kak liza..nmpk sedap puding roti laici ni..sy biase buat puding roti je,xd laici..lps ni kena cuba le =)

http://ummisitivitashop.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers