Tuesday, September 01, 2009

Al-Kisahnyaaaa....

Assalamualaikum buat adik-adik sekelian..
semoga semuanya sihat dan gambira dalam menjalani ibadah berpuasa

ada tak yang wondering mengapa lama kakliza tak celoteh kat blog ini..
meh kakliza citer ...


aceli selepas beberapa hari kakliza balik dari shooting kat TV9 aritu kakliza telah demam panas..
memang saspen tau..mana tau kot-kot kakliza H1N1..sebab simptom tu macam ada kes selsema oing-oing tu jer..
semasa kakliza demam tu..tersangatlah sedih kerana selalunya taklah lemah sangat..
tetapi kali ni udah lah lemah..taklalu makan..takmo bercakap..asik tidur jer....
mata asik nak katup jer...
sampaikan anak-anak pun makan apa saja yang ada..
celup biskut ngan milo jer...

kakliza buat blood-test..dan keputusannya kakliza bebas dari wabak H1N1 tu..alhamdulillah...

masa nak sambut puasa tu kakliza masih lemah lagi...
sedih sesangat sebab tak dapat nak sediakan masakan yang kebiasaannya kakliza akan buat begitu meriah meja dengan pelbagai hidangan spesel.....
tapi kakliza gagahkan juga masak...alhamdulillah...
dapat juga kakliza masakkan hidangan yang anak suka pada hari pertama puasa..Ayam Tandoori dan Salad Timun...



aceli sekarang ni kakliza sepatutnya menyiapkan resepi untuk buku KUEH KUKUS..
tetapi kakliza heran..setiap kali buat..ada jer yang tak menjadinya..kantoi habis...
sampaikan kakliza begitu tensen..kena sumpahan ker ...?
akhirnya kakliza minta pada penerbit buku kakliza untuk tukar schedule dan membuat KUEH MINUM PETANG dulu..
tapi aceli semangat kakliza untuk meneruskan memasak kueh dah habis down..
buat pun acuh tak acuh jer...

apapun kakliza really missed masa-masa kakliza belum komited ngan buku..
nampaknya selesai jer buat buku [ada lagi 5 buku to complete] kakliza nak relax sehabis-habisan..
takmo masak yang teruk2...
eh..kalau boleh nak saja suruh orang lain masak..n kakliza makan jerrrrrrrrrrr...
tapi boleh ker..sebab bukan mudah nak cari orang masak ikut selera kita...










so akhir citer...


10 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MamaFaMi said...

Aduhai kak...jangan patah semangat kak... Bukan apa, akak tu dah penat tahap gaban, tu yang rasa down tu. Dahlah penat, buat benda pulak asik tak jadi, mau tak tension. Sib baik tak ada batu belah batu bertangkup, kalau tak, mau akak menyorok dalam tu kan.. hehehe... jangan mare aa... gurau aje, kasi akak ceria semula....

ain said...

terus bersemangat kak!!! semoga akan lebih berjaya dn edisi buku2 masakan akak!!!

silversarina said...

Selamat memasak akak, sikit je buku tu lagi , sempga terus kekal sihat sepanjang Ramadan InsyaAllah.

bintangku said...

salam kak liza...
kuatkan semangat yer kak liza.. ramai yang menanti kemunculan buku2 kak liza. Semoga kak liza bertambah2 sihat di bulan ramadhan nie. Jaga diri & kesihatan baik2...
Selamat berpuasa & berbuka kak liza..

honey said...

Salam Kakliza selamat berkenalan. Jangan patah semangat kakliza setiap sesuatu pasti ada hikmahnya. Apapun buku2 kakliza semuanya memang bagus dan menjadi panduan bagi saya yang tak pandai masak ni. Tapi saya hanya dapat buku kambing, daging dan seafood saja. huhuhu sedihnya. All the best kak.

ana said...

kesian kak liza...patut la lama takde citer...saya ari2 bukak blog akak tp ckit hampa sbb takde post terbaru...ingatkan akak bcuti ke, rupanya tak sihat...saya doakan agar kak liza semakin sembuh & cergas utk menampilkan resepi2 yg lg mengancam

AnaKku SaYaNG D'BuTiquE said...

Salam Kak Liza,
saya peminat dan pemborong buku2 akak...almost all resipi akak saya dah try, menjilat jari...memang sedap...keep it up...

Zue Murphy said...

Kak Liza, sibuk tu sibuk la jugak, tapi kesihatan akak mesti dijaga. Kalau letih sangat, ambil la masa berehat dulu. Selamat berpuasa!

Berkat Gemilang said...

Ada yang lebih BERKUASA suruh rehat la tu.

"Never Give Up, Never Surrender"

Jangan putus asa,

Kejayaan Adalah Hak Milik Setiap Insan Yang Berusaha...

Amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers