Wednesday, July 29, 2009

Demo Masakan di IKANO Mutiara Damansara


Salam..
sorila..lama tak membuat lapuran..
biasalah sibuk memanjang..ada jer kerja..
bukanlah kerja opis..tapi kerja memasak untuk buku resepi yang seterusnya..


last Sunday 26 Julai 2009 kakliza telah membuat Demo Masakan di IKANO Mutiara Damansara nun..
acara ini adalah sempena POPULAR Book Fair yang sedang berlansung disana..
kakliza diminta membuat demo masakan untuk 4 jenis masakan..
1. Salad Buah-buahan
2. Tomyam Campur
3. Nasi Bukhari Ayam
4. Puding Laici Dangdut

jom kita tenguk apa yang terjadi hari itu..
gambar-gambar adalah dari album Puan Penyulawa yang datang dari Bukit Beruntung dan juga dari camera kakliza yang diambil oleh asben dan anak kakliza..




kawan kakliza [Zai] yang sudi menjadi assistant kakliza bila kakliza mengajar kelas baking/cooking dan juga demo masakan..




kebetulan pada hari itu adalah besdey kakliza yang ke 51 tahun..
anak kakliza telah membuat surprise dengan naik ke atas pentas kakliza memasak dan menghebahkan dan memberikan hadiah besdey pada kakliza..
what a surprise...kakliza amat terharu sekali..
sayang sekali hanya 2 anak saja yang ada bersama..
anak yang sulong tak dapat hadir kerana out-station..
manakala anak no 4 dan no5 tinggal di rumah [Kerteh] kerana mereka bersekolah hari itu..


turut meraikan adalah besfren kakliza..kak nonie..

18 comments:

Anonymous said...

保健資訊:
保健食品,樟芝,納豆
美食資訊:
蛋糕,彌月蛋糕,乳酪蛋糕
巧克力,chocolate,巧克力蛋糕
住宿資訊:
MOTEL,汽車旅館,台中住宿
日韓服飾:
日系服飾,服飾批發,流行服飾
看護資訊:
看護,居家看護,看護中心
居家看護,看護,看護中心
看護,居家看護,看護中心
法拍資訊:
法拍屋,法拍,法拍屋
汽車百貨:
大樓隔熱紙,汽車隔熱紙,隔熱紙
其他資訊:
棧板,塑膠棧板,會計事務所
大陸新娘,外籍新娘,柴犬
東北新娘,大陸新娘,外籍新娘

kak ina kl said...

salam puna hanieliza's..ashik terlepas aje nak tgk show kamu..nak buat camna..weekeed aje banyaklah perkara yang nak diuruskan.

silversarina said...

Terharu pulak baca entry ni... Happy belated birthday buat akak.

maisya said...

Happ Belated Birthday kak Liza!

Anonymous said...

Michael Jackson(麥可傑克森)你永遠是我的最愛^^
Michael Jackson,麥可傑克森

Michael Jackson,麥可傑克森

Michael Jackson,麥可傑克森

瑜珈,看護,旅遊

保健,蛋糕,服飾

網路,資訊,花園

法拍屋,隔熱紙

達人,精品,整形

科技,天空,飛翔

蝸牛,不孕,汽車

nizaa said...

Happy belated birthday kak liza..ala..melepas lagii nk pegi tgk demo. Ada kursus kat perak time tu. Bila kak liza nk buat demo lagi?

MULAN said...

oohh sorry.. happy belated besday.. moga happy sokmo2..

(pesal reminder besday k'liza tak jalan ek..?? dah buat reminder siap..)

ummi said...

Salam kak Liza cayangg...sonoknya tgk lepas satu, satu kejayaan kak Liza dalam dunia masakan ni..tahniah..Memang tumpang rasa gembira sungguh..Moga kejayaan akan terus mengiringi kak Liza...

(*psst..kak Liza, boleh baca ke yang komen atas sekali n bwh tu, pjg lebar tuh..michael jackson pun ada..hehee, mst dia puji n tahniah jugak agaknya ya..hehee)

Anonymous said...

心安居家看護
心安居家看護中心提供:看護居家看護照顧醫院看護照顧,是合法登記專業看護中心,為政府立案,希望給客戶滿意照顧病患,緊急臨時找看護,上網關鍵字,奇摩yahoo或中華Google心安居家看護中心,醫院看護-台大、國泰、中華、慈濟、三軍、榮總、馬偕教友、陽明醫院、皆可服務陽光看護,照顧細心,慈愛心,關懷心。

看護居家看護看護中心看護照顧定期看護短期看護>>>參考網站

Berkat Gemilang said...
This comment has been removed by the author.
Berkat Gemilang said...

Hebat Chef Liza.

Mana lagi nak jumpa puding atau laici yang boleh dangdut.

Mungkin tak ada rezki saya nak merasa nasi bukhari. Lain kali je lar... InsyAllah.





Anything & Everything is For Sale

http://BerkatGemilang.blogspot.com
Berkat Gemilang Online Store

aTiE said...

kak Liza...

Happy Belated Birthday!!!!
Tak sabar nak tunggu semua buku akak kat market.. nak beli 1 shot...

Anonymous said...

提供最佳的十大生活資訊與分享:
你知道哪裡有好吃的蛋糕嗎!
你知道白蟻如何防治嬤!
汽車隔熱紙一定是越貴越好嬤!
哪一種棧板是具有環保!
台中哪一家整形醫師縫雙眼皮最讓妳滿意!
關鍵字的搜尋行銷要領
如果要高雄旅遊,讓我告訴你高雄縣旅遊觀光景點
會計事務所到底是做哪些事!
長期照顧老人看護要如何選擇
哪裡可以選到價廉物美的服飾批發!

Anonymous said...

整形 柴犬
外籍新娘 肉毒桿菌
網路行銷 網站排名
汽車旅館 保健食品
整形外科 台中住宿
高雄旅遊 日系服飾
瑜珈教室 居家看護
扭力板手 chocolate

QueenJah said...

Happy belated birthday Kak Liza... mungkin sambutan b'day paling manis kot, dgn anak2 punya surprise kan? Apa yg anony tu cakap kak? femesnyer akak sampai org cina pun beri komen..kalu makan puding laici dangdut tu nanti boleh jadi inul tak? heeheee..saja nk nyakat akak!

hana said...

epi belated besday k.liza! moga terus success!!

makcikkantin said...

Hepi besday kak liza, moga di kurniakan kesihatan yang baik.

wan hanim said...

kak mcm mana saya nak beli buku akak i love collecting recipes saya sekarang tinggal di rumah setahun sudah akibat komplikasi diabetes boleh akak beri detailsnya please my email honeym69@yahoo.com or my phone number 0125642049 saya nak beli semua dlm koleksi kak payment through maybank2u bolehkan kak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers