Tuesday, March 11, 2008

Cili Jeruk





Bahan
10 tangkai cili merah dan cli hijau
cuka tiruan
garam
gula

Cara
1. Cili dibersihkan dan potong kecil
2. Masukkan semua cili dalam bekas.
3. Masukkan cuka tiruan sehingga cili terendam/tenggelam.
4. Masukkan garam dan sedikit gula.
5. Biarkan semalaman baru sedap dimakan.

6 comments:

cikMilah said...

Salam kakLiza..macam ada sixth-sense la kita, chek baru dok nak buat cili jeruk ni...ari tu balik ngundi sempat pi petik cabai melaka kat anak bukit!

Nina Suria said...

salam kak liza(taktau sapa yg patut panggil kakak kan???)

bulan ni memang musim cili merimbun, tengahari td kakmOn pun jeruk cili 1kg buat sambal rindu untuk makan ngan soto berunai. Ari tu bang mat beli sampai 3kg tu yg taktau nak masak macamana, last2 kita wat jeruk ngan sambal aje :D

MamaFaMi said...

Makan dengan mihun goreng, sedap nih!

hamidah said...

cili jeruk makan dengan masggi pun sedap.kalau tidak percaya cubalah.

hamidah said...

cili jeruk makan dengan masggi pun sedap.kalau tidak percaya cubalah.

WarisanBonda said...

salam..wah nampak cili jeruk nie betul2 menambat selera...kelmarin baru buat tp pakai cili padi..memang best gilerr sebab agak pedas sket berbanding ngan cili besar tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers