Saturday, September 18, 2010

Malas atau alasan saja



Assalamualaikum semua..
wah..kakliza cuti panjang koo..
lama betul akak tak updates blog..
bukan tak mahu tapi kebizian tahap kayangan dan keletihanyang luarbiasa membuatkan akak mati akal nak berurusan dengna tenet..

kebetulan pulak di kampung nun tak der talian tenet..
hanya tenguk blog atau FB kat I-phone jer..
malas akak nak picit itu butang kecik2...
nak tulis SMS pun malas giler inikan pulak nak layan blog atau FB lagilaaa..

anak saudara akak ada cakap i-phone boleh jadi server tapi akak kena install i-tunes kat laptop..
ala malas sungguh la..sbb dah bizi teramat sangat di dapur nun so mood nak main kibod atau laptop ditahap paling bawah...
lagipun sekali sekala balik kampung seronok jalan sana ..jalan sini



kakliza dan keluarga bertolak balik [2 kereta dan 1 van] dari Anak Bukit pada petang Khamsi dan bermalam di Butterworth rumah anak no3 tu..
so esoknya Jumaat jam 7.30 pagi anak dara kakliza bertolak balik ke Shah Alam ikut PLUS seorang diri bertemankan 2 ekor kucing [1 kepunyaan anak dara dan 1 lagi kepunyaan SIL kakliza]
pada 12.30 tghari kami 1 van bertolak dari butterworth melalui Balik/Grik/jel/Jerteh/K.T dan Dungun..
sepanjang perjalanan hujan sederhana lebat..
kereta dijalanan tak banyak tetapi agak perlahan kerana jalan licin...
kakliza sempat singgah di pekan Bukit Bunga untuk membeli beras Siam yang epmes dan pulut serta beras nasi dagang yang warna merah tu [browm rice]..



kami sampai rumah jam 11.30 malam..
penat tu toksah cakap la..
so arini mmg malas masak.. buat kerja..segalanya la...

2 comments:

cru314ngel said...

dear kak hanieliza..sy follower tetap akak..eheheh dari fotopages lagi...suka recipe2 akak..simple and sedap..selamat hari raya..maaf zahir dan batin

Kak Lin said...

Salam Kak Liza....Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin....

"Malas Atau Alasan" Kedua2nya Serupa Tapi Tak Sama...Hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers