Wednesday, November 04, 2009

Shooting Majalah Saji


pagi Ahad kakliza bersama kawan [Nonie dan Zai] memulakan gerakan memasak 15 jenis lauk-pauk....
dibantu juga oleh bakal menantu kakliza dan juga sepupu Nonie..
riuh rendah bunyi didapur..
ada yang bertanya..ada yang menggoreng ikan..memotong bahan..
kelihatan macam nak kenduri besar..

jam 2.00 petang masing-masing kelaparan dan ingin menjamu selera tetapi kakliza tak lalu nak makan kerana bimbang tak sempat nak siapkan beberapa masakan lagi..

jam 3.00 petang jurugambar dan editor SAJI tiba dan memulakan kerja-kerja shooting..
akhirnya selesai mengambil gambar dan menemu-ramah kakliza, masing-masing menjamu selera dengan 17 jenis masakan lauk pauk dan 1 jenis nasi [nasi arab]..
semua yang hadir nampaknya berpuashati dengan hidangan yang ada..

jom kita tenguk apa yang kak liza masak untuk majalah SAJI..kemungkinan akan keluar dalam bulan Januari 2010


















11 comments:

MamaFaMi said...

Acar buah itu tetap menjadi pojaan hatiku....

aintsuperwoman said...

weiii laaa...untung le krew Saji tu ye...everytime datang shooting boleh menjamu selera la pulak..jelessss nya.....

next time panggil Fa tolong2 kemas pun tak pe, hehehee...

ninoZ said...

saya suka both kerabu n ikan kukus tu..hiihihi

Ummi said...

Salam k.Liza cayanggg...
Tahniah kerana berjaya juga akhirnhya projek dengan SAJI ni. Semua yang k.Liza masak tu mmg menambat selera tekak Ummi ni ha..sempoiii tp mesti bertambah nasi dibuatnya..nak, nak acar buah n acar ikan tu..sedap! Moga k.Liza terus-terusan sukses dalam apa juga perancangan projek selepas nih..muaaahhhh!!!

(*psst..takut lak terlupa beli majalah Saji tu nnt..k.Liza kena reserve kat Ummi kalu dpt lebih buku..heheee)

yangyuyu said...

kak liza, akakla idola memasak saya, buat sy macam hebat kat dapur, husband asik puji tau kalau masak guna resipi akak, pastu sy akan tangkap "saji" tu asap..thanks..

LOVE said...

Majalah Saji Jan2010! Here we come!!! ;) Hehehe, Congratz kak!

Untungya krew Saji dapat menikmati menu2 tuh...terliurrr kita! ;)

Anonymous said...

salam puan liza .. maaf ler nak cakap. Melihat pada senarai menu yang akan keluar dalam SAJI tu nanti, pada saya biasa-biasa je. Tak ada yang unik dan specialnya. Malah tak nampak begitu menyelerkan pun kebanyakkan nya. Hanya pajeri kedondondong saja saya rasa agak lainnya. Lebih hebat dan menyelerakan resepi dalam buku- buku masakan puan yang hangat di pasaran sekarang.

Anonymous said...

台中汽車旅館-悅豪,結合當地特色美食、美酒、店家、派對、舒壓課程等,已在競爭的汽車旅館業展露頭角。特殊的除白蟻環境衛生用藥可稀釋成市面上藥房或大賣場均可以買到的殺蟲劑,都是屬於一般環境衛生用藥的好幾萬倍!現今的農藥沒有強制性的管制與約束力,一般民眾均可至農藥行自行購買所謂的用在農地專用的高劇毒殺蟲藥劑,用在家裡施作白蟻或是除蟲的工作!柴犬源產地日本秋田縣土狗,是由中國松鼠犬和日本土產紀州犬繁殖而成,屬中型犬狩獵犬一種。柴犬具有長壽及不易生病之體質,不畏酷寒炎熱,飼養容易。經驗豐富的居家清潔公司為您規劃出最適合的清潔計劃,讓居家清潔或公司的清潔工作變得有效率、有創意。以婚姻為目的,具備嚴肅婚姻心態,有責任感有心想娶外籍新娘的男性注意了,我們擁有十年大陸新娘及越南的介紹經驗,合法的婚姻介紹機構及擁有多家外籍新娘婚姻協會人員合作。畯富包租車旅遊網-有俗才敢大聲~在地專門高雄旅遊包車、墾丁旅遊包車、高雄縣旅遊及租車旅遊服務。長久以來納豆的卓越功效,巳廣受世人的肯定,有鑑於此,本廠應用先進的生化科技,研究生產納豆的納豆菌基因與其蛋白質及酵素的特性,培育出優良的納豆菌株。在高雄MOTEL中—唯獨日光花園高雄motel深信,女人絕對是要被愛、被貼心呵護的,因此日光花園高雄motel精心提供了一處專屬於妳的秘密花園,讓所有的細膩體貼,都是為了值得被好好寵愛的妳。

Rositah Ibrahim said...

Salam, saya pengikut aintsuperwoman. Minta izin pautkan blog puan ke blog saya, boleh kan? Terima kasih.

Anonymous said...

People can not Guanzhuziji life, nor can block the dates of death, so that my human live forever. Since the lives to come to such a capricious, we should make good care of it, use it to enrich it, so that the capricious, and precious lives, distributing i
讓網路行銷SEO團隊告訴您~以下各種網路行銷資訊
網路行銷
關鍵字廣告
關鍵字行銷
seo
網路排名
網站優化
網頁優化
關鍵字排名
關鍵字排名

Mummynor said...

Salam Kak Liza...
Salam perkenalan...
Ni 1st time saya post kat sini..tapi saya memang peminat blog akak ni...macam2 resepi akak saya dah cuba...Alhamdulillah semuanya menjadi...
Setakat ni resepi dari akak...mmuahh..marvelous..
Harap2 banyak lagi resepi dari akak yang bleh dipelajari...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers