Tuesday, September 16, 2008

Oven Empress




JENIS-JENIS PUASA
Puasa Wajib


* Puasa pada bulan Ramadhan atau qadha' kerananya.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang berkata kepada isterinya dengan perkataan: "Belakang awak seperti belakang emak saya" dan seumpamanya.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang membunuh orang.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang bersetubuh pada siang hari bulan Ramadhan.
* Puasa ganti Dam Haji Tamattu' bagi orang yang menunaikan fardhu haji.
* Puasa ganti daripada Dam Haji sahaja.
* Puasa sebab luput Nusuk (mengerjakan ibadah haji).
* Puasa ganti daripada mengeluarkan fidyah
* Puasa Kifarah kerana bersumpah




last 2 weeks kakliza redeem kupon COSWAY ngan oven 18L..
gunakan 1 kupon + RM159.00 [retail price RM219.00]

saja beli untuk buat kek..dan bakar ayam..
oven ni nak bawak balik Kedah..sbb raya nanti kakliza akan lama di sana..
tapi pastu kakliza akana tinggalkan oven ni umah mertua sbb kalau balik lenkali boleh buat projek baking ni...
sure banyak projek boleh buat memandangkan kat sana tarak tenet nak layan...

yg bestnya oven ni ada warranty 1 tahun woooo...


info mengenai oven tu..
Oven Empress

so far kakliza dah cuba bake ayam dalam tu..bake pusing2 lagi tauuuu...
mmg puas hati....tak rugi membeli walaupun kecil comel...
selain dari bake ayam..boleh bake biskut..kek..pizza..dan juga sosej...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers