Monday, February 14, 2011

Happy Anniversary 30 years

Salam buat adik-adik sekelian...
Lama tak celoteh atau sembang kat blog ni..
al-maklumlah sibuk mengalahkan Wanita Pertama Dunia [ehh...ada ker jawatan tu..]

sajalah nak habaq mai..
hari ini genaplah ulangtahun perkahwinan kakliza yang ke 30 tahun...
fuhh..lama benau tuuu...Alhamdulillah...


pejam celik pejam celik dah pun 30 tahun kakliza jadi mem besau [memang besau dah pun..dari kecikmolek jadi besau gedebak ni haa..] pada Encik Suami yang handsome macho..
tempuh yang lama begini adalah memerlukan pemgorbanan yang besar..dari segi kasih sayang..kesabaran..hormat menghormati..bertolak ansur sesama sendiri..
itulah kakliza amalkan..

kakliza telah dinikahkan dengan En Mukhtarizan bin Abdul Hamid pada Sabtu 14 Februari 1981 lalu di Kampung Nakhoda, Batu Caves, Selangor... tarikh ni adalah pilihan keluarga mertua kerana masa tu asben kakliza cuti dari laut. ..Dia kerja offshore so bila keluarga dia tenguk tarikh tu dia ada d KL depa pun setkan untuk majlis nikah..masa tu mana ada kursus atau nak kena booking awal tok iman atau tok kadhi..janji semua setuju..so bereslaaaa...


aceli kisahnya boleh baca kat sini...tak larat dah nak tulis panjang lebau...
kisah anniversary ke 28 tahun
kisah anniversary ke 29 tahun

tak sangka cepat sungguh masa berlalu..dan tahun ni kkaliza naik pangkat..jadi "Datin" uuu...
kakliza bertambah gembira dengan hadirnya seorang cucu perempuan yang comel..,,makin ramai ahli keluarga la...semoga dia cepat membesar dan kakliza boleh buat main...orr..bulis sikit kan..[kalau mak dia [menantu] baca naya kakliza..hehehhehe..]

harapan kakliza kasih sayang yang telah kami bina selama 30 tahun ini akan terus bercahaya sehingga hayat kami...InsyaAllah...
semoga Allah sentiasa memberikan limpah kurnia, keberkatan dan dalam lindunganNya..

apapun kakliza amat gembira dengan klehidupan kakliza kini walaupun kekedang tu rasa macam sibuk yang teramat dengan dateline [deadline] yang boleh menyebabkan kakliza hampir dead...



33 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Lieza, happy anniversary... Dah 30 thn .. ui lama dah tu, hubby akakmaintain slim yer w/pun wifenya seorang chef... hik2, jgn marah.. gurau jerrr

Suzi said...

happy anniversary kak liza, moga kekal bahagia hingga ke syurga.

Ummi said...

Salam muaaah, muaaah to Kak Liza cayang....Ummi ucapkan Happy Anniversary yang ke 30...woowww..suatu angka yang sangat matang!! Diharap jodoh kak Liza dan suami berpanjangan ke akhir hayat dan kasih sayang yang dibaja selalu subur mekar dengan kehadiran ahli2 baru dalam keluarga kak Liza...amiiinnn..

#pssttt..Kak Liza, dapat cincin besar ke, kete besar ke...hehee, xpun kek besar la kan..

missbby said...

Salam kak liza, saya silent reader kat blog akak dan jugak peminat akak..nak wish-CONGRATS..semoga hubungan terus berkekalan ke akhir hayat dan berbahagia selamanya..AMIN..

Pinchesska said...

Salam Datin Ahkak Liza

Tahniah....dan Amin atas semua doa dan harapan Kak Liza itu.

MAK TEH said...

happy anni'vsary kak liza,apa hadiahnya ?seronok kan la ni,dah bergelar datin,cucu dah boleh apa ya?x sabar kan tunggu boled berlari?salam

YAYA AZURA said...

tahniah kak liza..semoga bahagia sentiasa..semoga kekal hingga akhir hayat..

http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/02/cuba-bayangkan-korang-dalam-kubur.html

K.Nor said...

happy anniversary k.liza.. smlm dah jd org pertama wish kan.. tak per arini nak wish lagi.. semoga jodoh k.liza dan suami berkekalan bahagia hingga ke akhir hayat.. aminn..

hebat tu, dah 30 tahun.. semoga kekal bersama hingga ke akhirat .. aminnn

Chempaka Aziz said...

salam kak.
happy anniversary kak.tumpang seronok sekali ye.bahagianye dapat merasa hingga ke tahap ini.moga terus bahagia kak. saya ni jauh lagi perjalanannya nak sampai mcm akak

ima said...

salam...tahniah kak liza...moga sentiasa dirahmati.

Antan Bertingkah said...

Happy anniversary Kak Liza...semoga bahagia selamanya...

hana said...

salam kak....
happy anniversary yg ke 30 thn buat kakliza dan juga suami.... mudah2an kasih sayang ini akan terus berkekalan sehingga penghujjng nyawa.. tahniah kak! lama tu 30 taunnn....

NoorMasri said...

Selamat ulang tahun perkahwinan, semoga berkekalan hingga akhir hayat..hensem la abg kak liza hehe

Iza Akma said...

Salam, tahniah kak Liza..semoga jodoh akan terus berkekalan dan kebahagiaan menjadi milik kak Liza suami isteri hingga akhir hayat...

ain zuraini said...

Salam..
Selamat anniversary...

Era said...

Happy anniversary Kak Liza.. and Selamat Hari Kekasih.

Mat Gebu said...

Happy anniversary kak liza. moga kekal hingga ke syurga dan dikurniakan kesihatan untuk akak seisi keluarga yeaa...

hanieliza's cooking said...

terimakasih pada adik-adik sekelian..
akak pun macam mimpi jer.. dah 30 tahun kawin rupanyaaa...
macam-macam ranjau ,onak duri, gelombang ebsar kecil [kecuali tsunami] yang dilalui....
Alhamdulillahhhh...

Nieza said...

Assalam kak liza....happy wedding anniversary buat akak dan suami...wah lama tu 30thn dah...umur saya lak 31..muda sethn jer dr umur saya...tahniah kak semoga kekal bahagia hingga ke akhir usia..amin:)

Zue Murphy said...

Tahniah! Boleh share tak rahsianya.

lemongrass said...

Happy anniversary Kak Liza.
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

inahar ali said...

salam kak liza cayang..hepi aniversary ye!!..moga cinta kasih kalian akan sentiasa mekar berbunga hingga ke akhir hayat..amin! muaaaahh!

konspeed said...

Assalamualaikum...
Selamat ulangtahun ke 30 tahun kak liza....semoga sentiasa bahagia hinnga hujung nyawa....

MULAN said...

Happy Anniversary...!!

mrsshaikh said...

Salam Hani..I ni silent reader kat blog U. suka i baca.. kalau ada yang i nak share minta izin yer copy n paste kat blog I.. bukan apa baru nak berjinak2 dengan blog.. baru jer create... sudi2 ler ikut ke blog I yer. Salam Kembali

Suriati said...

HEPI ANNIVERSARY KAK LIZA..DH DPT CUCU YEA KAK LIZA...COMEY SGT CUCU K.LIZA..ADUH GERAMM

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak liza...
selamat ulang tahun perkahwinan utk kak liza & suami... 30 tahun bukan masa yg singkat tu... rasanya tentu byk pahit & manis yg dilalui bersama... kesabaran & sikap tolak ansur yg paling penting utk kebahagiaan rumah tangga kan kak? itu yg selalu sy amalkan... mudah2an.. kebahagiaan akak berpanjangan hingga ke akhir hayat.. amin..

Norziha Che Him said...

assalamualaikum kak liza, selamat hari ulangtahun, semoga diberkati sepanjang hayat...amin

ShashaCatering said...

Happy anniversary yang ke 30 semoga kekal bahagia selama-lamanya;-)

ZurHeritage said...

Salam akak, saya peminat kak lieza, saya nak ucapkan selamat ulangtahun perkahwinan yang ke-30..Semoga perhubungan akak dengan suami akak berkekalan dan berbahagia sehingga ke akhir hayat...Amin

Lieynanilaz said...

hepi anniverseri k.lieza....

mamasakura said...

hepi anniversary k.liza!
smga perkhwinan sentiasa dberkati!

Anonymous said...

Kak,

You sekarang popular. Janganlah tunjuk kebodohan. Ejalah betul-betul.
Asben tu apa? Aceli tu apa? Jangan biar orang merendah-rendahkan kita.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers