Tuesday, October 13, 2009

Jualan Terlaris PTS bagi September2009

Lapuran dari Puan Ainon Mohd menuliskan....


Tuan Zain Aziz, timbalan pengurus jabatan sales PTS memberitahu senarai di bawah adalah 30 judul yang paling banyak dipesan oleh agen-agen PTS sepanjang bulan September 2009:

1. Senangnya Memasak Sambal & Sos (9688 naskhah)

2. Dahsyatnya Doa Ibu (2894)

3. Sejak Bila Kami Berkawan? (2891)

4. Senangnya Memasak Ayam (2841)

5. Senangnya Memasak Ikan (2807)

6. Senangnya Memasak Nasi (2658)

7. The King Of Torts - Edisi Bahasa Melayu (2622)

8. Gadis Lolipop (2570)

9. Amalan 24 Jam Dalam Kehidupan Rasulullah (2464)

10. Senangnya Memasak...Daging (2391)

11. Komik-M: Raya 1 (2301)

12. Komik-M: Kad Raya Dari Syurga (2239)

13. Strategi Bisnes Manchester United (2046)

14. Doa Insan Berkasih (2015)

15. Yakjuj & Makjuj: Bencana Di Sebalik Gunung (1988)

16. Young Aisyah: Ponteng Puasa (1947)

17. G.T.O (Guru Terhebat Olan) (1805)

18. Lukisan Jiwa (1796)

19. Sarah dan Senduk (1788)

20. Ikan Tawar Untuk Lego (1492)

21. Tempat Ke-2? (1435)

22. 50 Tokoh Islam Yang Mengubah Dunia (1413)

23. Senangnya Memasak Mi, Mihun & Kuetiau (1373)

24. Benarkah Iskandar Bukan Zulqarnain (1297)

25. Senangnya Memasak Kerabu & Salad (1238)

26. Usahawan Cilik: Kerepek AF (1167)

27. Geng Genius: Misteri Luqman (1151)

28. Emilda (1146)

29. The Broker - Edisi Bahasa Melayu (1073)

30. 101 Idea Bisnes Home-Based (1018)

19 comments:

Anonymous said...

“美”是主觀的,因此在規劃系統傢俱設計前最重要的就是消費者與室內設計師之間的溝通,消費者以生活使用需求以及喜好提供訊息而室內設計師端則以專業經歷、人體工學、色彩運用…等整合全部資訊作為規劃的主體原則,如此的成果才能符合實際。
系統傢俱在市場上已運用許久,且早已經跳脫出早期的單元櫃,取而代之的不單只是優質的環保建材,更涵蓋整體的設計感都能契合消費者的需求。當然也可以運用巧思再增添實用及樂趣,以下由實際的個案為您打開系統傢俱的新視野。
1.顏色搭配
系統傢俱顏色確實是十分主觀的印象,但是顏色卻能清楚傳達直覺的感受,因此如何搭配顏色也是系統傢俱很重要的一環,且運用於不同的功能的空間都需要以室內設計顏色來突顯特色。
★下方運用深色黑鐵刀木紋,左右為霧銀色以及上方白色結晶鋼烤亮面門板的混搭室內設計,踢腳板以淺色楓木洗白木?並內縮1/3減少碰撞。
★運用淺黃色、蘋果綠、澄紅色三色混搭出老少咸宜的鮮豔色彩,也增添系統傢俱空間的明亮程度以及活潑性。
2.比例原則
系統傢俱中櫥櫃設計的美觀除了顏色之外在長寬比例與對稱等分,則是直覺上最容易呈現的感覺;所謂長寬比例所指的是由正面觀看的高度與寬度比利,對稱等分則是連續銜接的櫥櫃掌握同等寬度的原則,上述兩項原則並不會使櫥櫃失去活潑與設計感,反而更能提升系統傢俱櫥櫃整體性。
★衣櫃門片尺寸以總長等分的規劃方式。
★左右對稱的高櫃以及下方矮櫃左右兩邊大小對稱的等分原則,當然上方高櫃亦可選用單邊也是系統傢俱不錯的選擇。
★採用比例對稱並不一定是一成不變的造型,間隔對稱呈現另ㄧ種不同的風貌。

Suzi said...

tahniah kak liza!
balik m'sia nanti pun sy nak beli juga buku2 akak...

ain said...

Tahniah kak liza!!

Ummi said...

Kak Liza...tahniaaahhh la byk2..tumpang gembira dgr..moga2 bertambah royalty dpt eh..hehee..Jgn lupa dah cukup set buku tu nnt, hantar untuk Ummi lagi yg baki belum dpt ni eh..Jangan sampai x rest ya K.Liza..mst bz sekarang...take care! Cayang diaa..muaaahhh!

Anonymous said...

salam kak liza,

saya ari tu dah orde ngan akak 5 buku..tak tau plak ade buku salad..puas cari kat sini tp tak jumpa...bila tanya tokey kedai dia tak tau plak..bleh order ngan akak tak...?

ida 0133542824

maklang said...

tahniah..tahniah...muahsss...:)

nizamsani said...

wah.
tahniah kak.

MamaFaMi said...

Tahniah kak tahniah... kita tumpang bangga nih....
Psst... tapi kita lom ada semua buku akak tau... don't forget to keep for me ye...

silversarina said...

Tahniah !!

Gembiranya saya bila ada kakak yang berjaya macam akak , Alhamdulillah.

Berkat Gemilang said...

Congrats.

Ramai lah yang masak sambal dan sos lepas ni.

Deelira said...

kak,tahniah.
tp sy sedih.
saya nak beli buku2 akk dari akak tapi sampai skrg sy x dapat respon akk. camne nih?? huhu..

FiDa@aMiDa said...

salam kak liza

balik bercuti nanti saya nak angkut buku2 kak liza bawa ke Dubai hehehhe

Anonymous said...

提供瑜珈教學,包括課程及收費方式等內容,來舒發生命的泉源,塑造和諧的身心靈。選擇嘉俞瑜珈教室,讓您的瑜珈生活就此開始。

簡善琳瑜珈補習班位於高雄市,提供瑜珈教學、瑜珈教室及費用等。家喻戶曉的美國女星珍芳達,62歲她不再跳有氧舞蹈改練瑜珈。永遠看起來年輕貌美的堂娜,38歲出了一本漂亮瑜珈,教人怎樣簡單練瑜珈課程。瑜珈一下子躍升為時尚潮流裡軟性運動的代言者。

Ainin Naufal said...

di tempat ke-3 tu sayalah yg punya. :)

Anonymous said...

對於想要讓自己變美的您,建炳診所提出以下建議:
1.整形前一定要選擇合法的醫療院所及合格專業的整形外科專科醫師,不要以價錢為依據,拿自己的身體當試驗品。
2.整形手術前一定要與醫師充分的溝通,因為美是主觀的,所以表達什麼是你想要的型態是讓整形成功的重要因素。
3.整形手術前如果未達法定年齡18歲,就需要徵求父母的同意,由爸爸媽媽陪同一起接受諮詢及診療。
本診所提供最完整的整形各項手術如:微整形雙眼皮隆乳隆鼻抽脂五爪拉皮眼袋除疤自體脂肪移植玻尿酸整形…等。歡迎進入網站瀏覽或親洽建炳整形外科診所洽詢。
整形拉皮電波拉皮抽脂雙眼皮玻尿酸脂肪移植除疤隆乳隆鼻眼袋果凍矽膠>>>參考網站

Anonymous said...

macam mana nak order buku tu dgn akak. dah hantar email yg di blog tu tapi tak berjawab. boleh bagi phone no kak liza nanti saya contact.

hanieliza said...

Salam.. jika ingin membeli dari kakliza..
hantarkan emel pada hanieliza@gmail.com

Delimasari said...

boleh order buku masakan direct ke empunya diri ke ni?
minat ngan buku masakan lauk-pauk

Acik-Bard said...

sis, sy dah beli 4 out of total...mmg best buku masakan pasal sambal, ikan, daging dan ayam....waiting for more :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers