Thursday, October 08, 2009

Nebulizer

Assalamualaikum..
beberapa hari lalu anak kakliza [Azmil] mengalami perdarahan hidung yang agak banyak..so kakliza bawa ke klinik..
di klinik doktor mendapati dia mengidap lelah dan perlu buat rawatan nebulizer..
kakliza x pasti adakah kerana keturunan atau hanya on and off saja.....harap-harap tidak serius..
tapi sebelum ni dia tak pernah mengadu susah bernafas atau sentiasa batuk atau selsama ker..
kakliza memang selalu minta doktor memeriksa kesihatan dia..
sekarang dia terpaksa membuat nebulizer 2 kali setiap hari selama 3 hari [Selasa - Jumaat]


semasa kanak-kanak..

sedang membuat rawatan nebulizer

11 comments:

LOVE said...

Wish Azmil a speedy recovery yer. Hope no more nebulizer needed...kesian dia kan.

ilahjy said...

salam kak liza
anak sulung ilah ada kes mcm ni... tiap minggu ada jer kena guna alatan ni..ketika tu samapi dia usia 16 thn... masih guna juga...akhirnya pd thn 2004 dia tak perlukan lagi... akak nak tak tahu?? kol ilah ya 012 635 0069... ilah bukan bisnes... tapi boleh beli dikedai jer... nanti ilah beritau mcmana.. ok??? ilahjy yg asal anak bukit tuuu...

MAK TEH said...

kdg2 alahan kpd sesuatu juga triggers kpd lelah.cepat sembuh ya.musim raya ni mmg le byk penyakit yg dtg x diundang.

ieda said...

salam..kadang2 reaction to viral infection boleh buat budak2 develope rhonchi..(paru2 berbunyi mcm asthma tu)..harap2 azmil cepat sembuh.
boleh visit blog saya untuk kaedah pencegahan/rawatan yang mudah.

makcikkantin said...

harap azmil cepat sembuh ya kak liza.

fmina08 said...

salam kak liza..anak saya yg sulong pun ada asma..since umur 2thn! dulu very month dpt attack..xtahan nk g kinik,so li je nebulizer machine tuh!

hanieliza said...

Salam buat adi-adiks ekelian..
kakliza ucapkan berbanyak-banayk terimakasih atas peritahin dan ucapan pada anak akkaliza [Azmil]..
terharu rasanya kerana ada yang simpati ngan apa yang kakliza alami masa ini...
Mudah-mudahan Azmil akan cepat sembuh..kesian gak kat dia..tengah seronok aktif..

Mummy SGTv said...

alhamdulillah...mummy ngan anak-2 mummy makan ubat Za'faran...alhamdulillah...tak payah guna mesin tu lagik...
2-3 kali makan dah ok.....

Mummy SGTv said...

alhamdulillah...mummy ngan anak-2 mummy makan ubat Za'faran...alhamdulillah...tak payah guna mesin tu lagik...
2-3 kali makan dah ok.....

Mummy SGTv said...

alhamdulillah...mummy ngan anak-2 mummy makan ubat Za'faran...alhamdulillah...tak payah guna mesin tu lagik...
2-3 kali makan dah ok.....

Mamasya said...

Salam K.Liza..

Moga Azmil cepat semboh dan lelahnya tak serius. anak sy no 4 pun ada lelah tp tak serius sgt, kalau batuk selsema dtglah lelahnya.. kena sekali neb dah elok. yg no 2 pula baru kena...itupun kalau batuk selsema juga. anak2 saya ada lelah sbb keturunan kut sbb sy masa kecik dulu ada lelah tp bila dah sekolah Alhamdulilah lelah hilang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers