Thursday, October 16, 2008

Jalan Raja Alang, KL

mungkin cerita ini dah lapuk..basi sikit tapi sajalah nak celoteh gak...
masa dalam perjalanan balik raya ke umah mertua di Alor Setar, kakliza singgah di KL kerana asben kkliza ada meeting..
kakliza amik kesempatan berjalan di Pasar Ramadan Jalan Raja Alang...

walaupun cuaca suram tapi ramai juga orang berjualan dan membeli...
jom kita tenguk apa yg ada disitu..

ralat: aceli kkliza dah masukkan gambar tapi ada problem server..terus zupppp...hilang..
so kkliza terpaksa upload lain...


ramuan untuk pecal


sedia untuk dimakan..nyum..nyummmm...


lauk pauk siap ditapau...beressss....


sayuran hijau yg mmg nampak segar..geram... kkliza rasa macam nak beli belaka..


timun pun cantik bila disusun begini...mmg geram jerrr...


petai..mmg makanan peberet melayu..termasuk kakliza...


bunga kantan..sedap dan wangi..cantik pulak tu warnanya..


rebung yg biasanya dibuat gulai lemak ciliapi dengan perut..
aduhhh sedapnyaaaa....


rebung siam yg biasanya dijual kat Utara..
tapi kat Jalan Raja Alang ni banyak dijual..
hilang kempunan jika nak makan...


seapnya..cair ayo liur bila tenguk buah ni...
tak ngidam pun kkliza tak tahan woooo..


rendang ayam yg mmg nampak sedap..
gravynya sungguh menyelerakan...


rendang daging pulak...


pulut kuning yg sedap dimakan ngan rendang..
kakiza pun tapau serba satu...tak tahan woooo...


ayam goreng berempah..tak payah nak masak..beli jerr...


ayam masak merah..menggoda juga ni....


puding roti


kek coklat..ayoyooyyooo..sedapnya tapi mahai laa...
x jadi beli...boleh bikin sendiri..puas makan...


ini lagi tak tahan digoda..
tak ngandung pun harus leleh ayo liur....


kebab ayam yg jadi peberet sejak makan di Mekah/Madinah dulu...


sedang dimasak/bakar..


kebab daging..makan ngan roti pita...


peberet anak no4..tiap2 hari mmg kena beli untuk dia...


pesaing pada dunkin donut ni....


kueh tradisional melayu..dikenali juga nama pulut manis


buah melaka ..jual kat KL..mmg terliur...


kueh tradisional terengganu..
cantik dimasukkan dalam gelas begini...


air katira..pertama kali kkliza minum..
macam air batu campur tapi warna hijau....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers