Wednesday, October 23, 2013

Kelas Masakan Western Food bersama Chef Amer

Salam buat adik-adik sekelian..
lama kakliza tak celoteh..aceli kakliza TERSANGAT SIBUK..tapi nak juga cerita  [saja nak lepaskan mata dari memandang pruf resipi buku baru]



Ahad 20.10.13 baru-baru ni kakliza berpeluang dapat jadi jemputan/tetamu dalam kelas Western Food Chef Amer di Akademi Zati D Hati Kuantan..
Seronoknya di salam kelas kakliza berjumpa dengan Ummi Zaihadi dan beberapa orang yang membeli buku kakliza..
kami bekerjasama membuat masakan barat dan pasta yang menjadi KILLER FOOD Chef Amer..
takmo cakap banyak-banyak tapi memang WALLA  > BEST GILER....
jadi rebutlah peluang masuk kelas Chef Amer jika beliau buat kelas..BERBALOI-BALOI...

biarlah gambar menunjukkan cerita..

  
kakliza dan Ummi sedang gigih merinated daging kambing untuk  lamb chop yang best giler..
[takmo ulang cakap]


walaupun sandwich tuna jer tetapi rasa tersendiri yang tidak boleh digambarkan dengan kata-kata..


sandwich tuna di buat dalam persembahan yang berbeza..
sesuai untuk bekalan..makanan rengkas..

 
bruchetta yang simple tetapi menarik..sesuai untuk parti kanak-kanak..


makaroni bakar beratur nak masuk oven..untuk 28 peserta..bukan untuk kakliza sorang yer..


garden salad yang sesuai makan kat garden sambil mata melihat keindahan alam..heheheh..

 
Chef Amer dengan spageti carbonara


spageti bolognese


spageti oglio olio


chicken chop


lamb chop..kakliza ulang sekali lagi.. BEST GILER



makanan yang kami rasa bersama peserta...





peserta yang meriah dan sangat bekerjasama...

jumpa lagi di lain kali..Insha Allah...Nanti jika sudi jemputlah kakliza lagi..:-D
hilang stressed yang kakliza alami beberapa hari sebelumnya...








7 comments:

Salwa said...

Wow.. Semua makanan nampak saaangat sedap.

Fara Ada said...

kak liza, sy pun ada beli buku kak liza..hehe terima kasih byk sudi berkongsi resipi kebanyakan yg sy dah try alhamdulillah menjadik kak...

Anis said...

Food presentation yang sangat menarik! Bukan sahaja rasa yg sedap sahaja penting, hiasan juga sama pentingnya. Thumbs up! Semoga dapat menghasilkan lebih banyak resepi-resepi hebat. Saya dah beli satu buku resepi:)

mohammad nabil yusof said...
This comment has been removed by the author.
mohammad nabil yusof said...
This comment has been removed by the author.
mohammad nabil yusof said...

mcm mane nk join kelas ni ye?

Hafzan 9696 said...

salam mcmn sy nak join kelas ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers