Sunday, September 07, 2008

Biskut Chocolate Crunch



CHOCOLATE CRUNCH

Bahan

250 g coklat masakan
50 g cocoa-butter
150 g badam hancur [panggang]
200 g cocoa crunch atau cornflake [ramas/hancurkan sikit]
150 g bubble rice
acuan kertas
hiasan - manik warna-warni

Cara
1. Cairkan coklat masakan secara double boil sehingga coklat cair.
2. Angkat dan masukkan cocoa-butter. Kacau sehingga sebati.
3. Masukkan semua bahan dalam mangkuk besar dan gaul rata dan sebati.
4. Masukkan sesudu kedalam acuan kertas dan taburkan manik warna-warni.
5. Biarkan sejuk dan beku sendiri.
6. Simpan dalam bekas kedap udara.

3 comments:

armilily said...

kak hanie,

cocoa butter tu yg mana satu?

Anonymous said...

koko butter 2 cmne k.hani

Wanie said...

salam kak hanie... nk tnya boleh tak cocoa butter tu ganti dengan shortening?... susahla nk cr cocoa butter kt tmpt sy...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers