Biskut Chocolate Crunch
CHOCOLATE CRUNCH
Bahan
250 g coklat masakan
50 g cocoa-butter
150 g badam hancur [panggang]
200 g cocoa crunch atau cornflake [ramas/hancurkan sikit]
150 g bubble rice
acuan kertas
hiasan - manik warna-warni
Cara
1. Cairkan coklat masakan secara double boil sehingga coklat cair.
2. Angkat dan masukkan cocoa-butter. Kacau sehingga sebati.
3. Masukkan semua bahan dalam mangkuk besar dan gaul rata dan sebati.
4. Masukkan sesudu kedalam acuan kertas dan taburkan manik warna-warni.
5. Biarkan sejuk dan beku sendiri.
6. Simpan dalam bekas kedap udara.
kak hanie,
ReplyDeletecocoa butter tu yg mana satu?
koko butter 2 cmne k.hani
ReplyDeletesalam kak hanie... nk tnya boleh tak cocoa butter tu ganti dengan shortening?... susahla nk cr cocoa butter kt tmpt sy...
ReplyDelete