MASAK LEMAK CILIAPI DAGING Bahan 500 gm daging [biar yg ada lemak muda sikit] 1 liter air 2 cawan santan pekat [1 biji kelapa] 2 batang serai [ketuk] 2 keping asam gelugor [asam keping] 1 helai daun kunyit [koyakkan] garam Bahan Mesin 20 tangkai ciliapi [jika nak pedas boleh tambah] 3 cm halia 2 ulas bawang merah 3 cm kunyit hidup Cara 1. Daging dihiris nipis. Basuh dan rebuskan dengan 1 liter air dan serai sehingga lembut dan air rebusan tinggal sama banyak dengan daging. 2. Masukkan santan, asam keping, garam dan daun kunyit. 3. Masakkan sehingga mendideh dan pekat. 4. Hidangkan dengan nasi putih. | |
|
Simple recipes prepared with love... specially dedicated to my dearest family and friends.....
Sunday, September 07, 2008
Masak Lemak Ciliapi Daging
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
bl nk msuk bhn mesin?
Post a Comment