GULAI TEMPOYAK PUCUK UBI
Bahan A
1 ikat pucuk ubi [RM1.00]
10 helai daun kaduk [jika suka]
1 cawan terung pipit
1 genggam ikan bilis
1/2 cawan tempoyak
2 cawan santan pekat
garam secukup rasa
Bahan B
3 btg serai
20 biji cili api
1 labu bawang besar
Cara Membuat
1. Pucuk ubi dan daun kaduk dipotong/mayang
halus.
2. Bahan B dikisar sehingga halus.
3. Masukkan semua bahan kisar, ikan bilis,
tempoyak dan santan ke dalam periuk.
4. Masakkan sehingga pekat.
5. Sedia untuk dihidangkan.
3 comments:
bestnye..sy suke godek2 resipi kat sini..semuanya best2..jemputla ke blog saya yg tak seberapa..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/
Sedap
Copy resepi yer Puan 😊
Post a Comment