GULAI TEMPOYAK PUCUK UBI
Bahan A
1 ikat pucuk ubi [RM1.00]
10 helai daun kaduk [jika suka]
1 cawan terung pipit
1 genggam ikan bilis
1/2 cawan tempoyak
2 cawan santan pekat
garam secukup rasa
Bahan B
3 btg serai
20 biji cili api
1 labu bawang besar
Cara Membuat
1. Pucuk ubi dan daun kaduk dipotong/mayang
halus.
2. Bahan B dikisar sehingga halus.
3. Masukkan semua bahan kisar, ikan bilis,
tempoyak dan santan ke dalam periuk.
4. Masakkan sehingga pekat.
5. Sedia untuk dihidangkan.
bestnye..sy suke godek2 resipi kat sini..semuanya best2..jemputla ke blog saya yg tak seberapa..:)
ReplyDeletehttp://superstorevitaminhebat.blogspot.com/
Sedap
ReplyDeleteCopy resepi yer Puan 😊
ReplyDelete