![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBcxBYCXfWpmy9bY2-vjJL73g6kAXQcgvFbAyrjUKeeGZDicBtWd3gFwz4ngp7ukJjLMIjIFKoGbkoLBR9i6_zpwwUQisA7ID1HO1KXIcsp5hpxJt6LJzCmuMAu_L3-65t66D2Zg/s400/ChocolateCupCakes.jpg)
Bahan A
2 cawan susu full cream suam
1 cawan butter cair
2 cawan gula perang [brown sugar]
Bahan B [kacau rata]
1 biji telur gred B
1 s/k esen vanilla
Bahan C [ayakkan]
2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 s/k baking powder
1/2 s/k soda bikarbonat
Cara
1. Panaskan kukusan
2. Cairkan mentega dalam susu suam.
3. Kacau semua bahan A supaya sebati.
4. Masukkan kedalam bahan B. Kacau rata.
5. Masukkan bahan C dan gaulkan supaya sebati.
6. Susunkan acuan kertas paling kecil [acuan almond london ]dalam petitin yg paling kecil. [kakliza gunakn acuan pie/tart telur yg paling kecil]
7. Masukkan adunan dalam acuan kertas.
8. Kukuskan selama 15 minit dengan api kuat.
9. Sejukkan dan hidangkan
No comments:
Post a Comment