![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhtJ00nDGrc-6_K861hzneBhTvMSy2w-FmoliaUyfykxBbJeNOK0YAs88DvefrKU-P7eCw9LFVz0bOoWap0KvhFCadolOm3SliV60FqUsBiOCYWLRsKhkshlE__k2tzxNRM18EXg/s400/lemak+siput+sedit.jpg)
Bahan
1 kg siput sedut [potong belakangnya..basuh dan toskan]
2 cawan santan cair ]
2 santan pekat ] 1 biji kelapa
1 biji ubi keladi [potong kecil dan rebus...dan toskan]
1 helai daun kunyit [koyakkan]
Bahan Mesin
20 tangkai cili api (ikut pedas)
3 ulas bawang kecil
garam
serbuk kunyit
Cara:
1. Masukkan semua bahan kecuali santan pekat dalam periuk dan didehkan perlahan-laha sehingga mendideh.
2. Masukkan santan pekat dan biarkan mendideh sekali lagi.
3. Angkat dan hidangkan bersama nasi putih.
1 comment:
hahHA
Post a Comment