![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoco2U-LCAOBvl3bveqO6m6D7lCZB-18-NF7_6By4A8V1MyLs_6zPr2M6dTfOL_aagw9msNFYOUR5akgJhe0JJ2JobAoP1OFiCzwXwo6-eEkMrtaNeyPvYW5nriasqQ_B3y-yvkw/s400/SomSom.jpg)
Bahan
1 1/2 cawan tepung beras
1 s/b tepung jagung
4 cawan santan [1/2 biji kelapa]
1/2 s/k garam
Cara.
1. Panaskan kukusan.
2. Gaulkan semua bahan dan tapiskan dalam periuk atau non-stik wok.
3. Kacaukan adunan sebentar dan tuangkan dalam loyang yg telah disapukan minyak.
4. Kukuskan selama 5 minit.
5. Tutup api dan sejukkan.
6. Potong dan hidangkan bersama air gula merah.
AIR GULA MERAH
Bahan
1 cawan gula merah
1 cawan gula biasa
2 cawan air
1 helai daun pandan simpulkan
Cara.
1. Panaskan semua bahan sehinggan mendideh.
2. Tapiskan dan sejukkan.
No comments:
Post a Comment