![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgll1aIkmyLC_zDzsW8Qq0oH1nWYxmXrjAreDD4O73IGWph14lCVwHrRLrb7ogiqM-d2fbqAFPXwiZ1UODmtkIW1EIhpia6rx-R1o3GBJtFfFCPWGVm_KyUugocwx9NOv9tV3tkpQ/s400/ApamPisangCoklat.jpg)
Bahan A [Ayakkan]
2 cawan tepung gandum
2 s/b serbuk koko
1 s/k soda bikarbonat
1 s/k baking powder
Sedikir garam
Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan lecek
1 cawan minyak
11/2 cawan gula perang
2 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment