![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLTruzf6akDt7p4q-gcdsALAKC50ZKIaBZMuFYKxnPyENb67j9VTg36eI9jG5zYX26-UgH4Wu01mvI6_z8ZbYDttOOBJYjqSex5Tt963tdOBjOX_SXJYcNWFsayQNt0aUdR4tGDA/s400/asam+rebus.bmp)
Bahan
3 ekor ikan kembung [boleh gunakan ikan lain]
5 keping asam keping
2 tangkai daun kesum
air secukupnya
sedikit kunyit serbuk
garam
Bahan mesin
3 biji cili merah
1 cm belacan
3 ulas bawang merah
Cara
1. Ikan dibersihkan.
2. Masukkan semua bahan kecuali ikan dan daun kesum dalam periuk dan amsak sampai mendideh.
3. Masukkan ikan dan daun kesum.Biarkan mereneh selama 5 minit.
4. Tutup api dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment