![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ_Oi7dyNgKq6Vi6fKhmTRwHdpOUisMpsD3QVAWE40v0_x17usQlL7x3Yqmn5QUx_cLl5N0K4-V5ltNKGpzbGv26cqIeA9uJEOvl_YsDHYZ7UaVDr76jMrI9rOIj3j_7OQxF6gzw/s400/cooking04.jpeg)
baru-baru ni ada sesaorang meminta kakliza sediakan resepi yg boleh dibuat dalam slow-cooker..
so kakliza pun buat.....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqnaf9mMK2fcr00U38EH19QNGIPGyrfbm7UZF1QRKuelpFImGRAKjhxHWoOR3lMuoUEVmvpW2_uWf54M-rMBVoMEGXvYBvcp_vJWCW0f8DyVRFxJ7NTijmeN3JDfHWqsbSKwZwyA/s400/Stew-Tulang.jpg)
STEW TULANG
Bahan
700 gm tulang rusuk [basuhkan dan toskan
400 gm kentang [potong dadu]
1 batang carrot [potong dadu]
2 batang celery [potong pendek]
5 biji buah tomato [potong dadu]
10 biji cendawan butang [belah 4]
1 bungkus/bunjut rempah sup tulang
1 labu bawang besar
3 cm halia mayang
3 ulas bawang putih
1 s/b lada hitam
garam
air secukupnya
daun sup [racik]
Cara
1. Masukkan semua bahan dalam slow-cooker dan setkan low. Air sama paras dengan bahan.
2. Masakkan selama 4 -5 jam.
3. Bila tulang/daging dah lembut lecekkan separuh kentang supaya kuah pekat..
4. Taburkan daun sup.
5. Hidangkan dengan roti biasa atau roti arab.
2 comments:
salam k.liza sloow cooker 2 per ye.
Masak secara pelahan
Post a Comment