Saturday, January 17, 2009

Beef Cassarole

beef casarole


BEEF CASSOROLE

Bahan

500 gm daging tenderloin [hiriskan kecil dan nipis]
1 s/b lada hitam [tumbuk kasar]
1 s/b tepung jagung ]
1/2 cawan air ] bancuh
1 s/k kicap pekat ]
1 biji cili capsicum [potong dadu]
2 biji cili merah [hiriskan]]
1 batang carrot [hiris kecil]
2 biji kentang [potong kecil]
1 batang daun celery [hiris]
minyak
air secukupnya


Bahan hiris
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
5 sm halia

Cara
1. Daging dibersihkan dan toskan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan hiris sehingga wangi.
3. Masukkan daging dan air. Masakkan sehingga lembut.
4. Masukkan kentang, celery dan carrot. Biarkan sehingga lembut.
5. Maskkan semua bahan sayuran dan air bancuhan tepung jagung.
6. Biarkan pekat dan tutup api.
7. Boleh hidangkan dengan nasi atau roti atau mee

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers