Thursday, August 11, 2011

Lepat Pisang




Lepat Pisang

Bahan

2 cawan pisang emas/berangan/montel lecek
1 cawan tepung gandum
2 s/b tepung susu
2 s/b gula
garam
daun pisang [layukan daun dan potong saiz 6 inci X 6 inci]

Cara
1. Gaulkan semua bahan supaya sebati.
2. Letakkan dalam sesudu diatas daun pisang. Lipatkan.
3. Kukuskan selama 15 minit.
4. Sejukkan dan hidangkan.

6 comments:

::Azura Rahman:: said...

eh sedap jugak erk pekena lepat pisang bulan2 puasa nie..

Ida Mohd Ali said...

emm..sedapppppppp nya nmpk...

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

ptg2 makan lepat pisang sedap juga...

dh follow - qhaifanurin.blogspot.com

Sue Nahar said...

macam sedap je kak..hahaha time posa nie memang dugaan...

...LadyInPink... said...

dlm resepi tu ada tepung susu... klu nk buat kuih, tepung susu apa yg sedap nk dipakai eh?

hanieliza's cooking said...

>>...LadyInPink...
kakliza biasa gunakan susu tepung everyday atau nestle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers