![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjYmwo5s1s90DTNPPupa1Mxpvi6xKoksYiMPO6wX0_6xhhMP0HEXZnt9ffBrGx98dNiHKZr3ve1EfpoN4wtjEo9-W3Y86kPjzf_LDENnA1PUsv3KHRWSFlA80KKcE2RUgRlzWx7Q/s400/Bingka-Jagung.jpg)
Bahan
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
3 s/b butter/majerin cair
Cara
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam.
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.
7 comments:
kak liza, semua bhn ni main campur jek??? telur pukul dulu tak? tepung tu? Ari tu wat tapi dia tak keras! :( (tp bukan resipe kak liza)
dah peknen 8 bulan ... baru ler buang tebiat nak mengidam. Anyway harus cuba jugak resepi nih sebab macam senang jer
Salam Ramadhan kak.senangnya buat bingka jagung. minta izin copy resipi ya.:)
yummyyy!!!...my feberet kuih nih...mesti cOba...
Assalamualaikum saya minta izin kongsi resepi ye
Assalamualaikum sy minta izin copy paste ye resepi
Share ya tksh
Post a Comment