PUDING ROTI BUTTERSCOTCH
Bahan
1 bungkus roti butterscotch
1 tin susu cair
1 biji telur ayam
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar gula kastor
1/2 cawan kismis
4 sudu besar mentega
Cara Membuat
1. Sapukan mentega pada roti dan potong kecil.
2. Susunkan roti di dalam loyang yang telah disapu mentega.
3. Taburkan kismis setiap lapisan susunan roti.
4, Kacau rata susu cair dengan telur, esen vanilla dan gula.
5, Tuangkan keatas roti yang telah disusun di dalam loyang. Biarkan selama 15 minit. .
6. Kukuskan di dalam pemanggang ajaib selama 40-50 minit.
7. Sejukkan dahulu sebelum dipotong dan hidangkan.
sdap nmpk ni,kn try:)
ReplyDeletebestnya puding roti..
ReplyDeleteSedapnya...
ReplyDeletedah lama tak buat :D
sdapnya
ReplyDeletealahai.. sedapnya...
ReplyDeleteSedapnye nmpak.. Puding roti mmg my fav! Nk try nnti.
ReplyDeletex pahamlah nak kukus camana kat periuk ajaib tu..kan dah pakai Loyang muat ke..kalau bakar boleh x ?
ReplyDeleteAah xphm..buat xjadi. 50 minit pulak tu
ReplyDeleteCopy resepi yer Puan 😊
ReplyDelete