Thursday, August 11, 2011

Lepat Pisang




Lepat Pisang

Bahan

2 cawan pisang emas/berangan/montel lecek
1 cawan tepung gandum
2 s/b tepung susu
2 s/b gula
garam
daun pisang [layukan daun dan potong saiz 6 inci X 6 inci]

Cara
1. Gaulkan semua bahan supaya sebati.
2. Letakkan dalam sesudu diatas daun pisang. Lipatkan.
3. Kukuskan selama 15 minit.
4. Sejukkan dan hidangkan.

5 comments:

  1. eh sedap jugak erk pekena lepat pisang bulan2 puasa nie..

    ReplyDelete
  2. emm..sedapppppppp nya nmpk...

    ReplyDelete
  3. salam ziarah

    ptg2 makan lepat pisang sedap juga...

    dh follow - qhaifanurin.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. macam sedap je kak..hahaha time posa nie memang dugaan...

    ReplyDelete
  5. >>...LadyInPink...
    kakliza biasa gunakan susu tepung everyday atau nestle...

    ReplyDelete