Thursday, August 19, 2010

Sup Cendawan

SUP CENDAWAN


Bahan

300 gm cendaran tiram [koyakkan]

100 gm lobak merah [potong kecil]

100 gm udang [buangkan kulit]

2 cawan air

1 pokok daun sup ]

1 pokok daun bawang ] potong pendek

2 sudu minyak

garam secukupnya


Bahan Hiris

3 ulas bawang merah

1 ulas bawang putih


Cara

1. Basuh sayuran dan toskan

2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan hiris dan udang sehingga wangi.

3. Masukkan air dan garam. Masak sehingga mendidih.

4. Masukkan cendawan dan lobak merah. Biarkan sehingga mendidih lagi.

5. Tutup api dan masukkan daun bawang dan daun sup. Hidangkan.







10 comments:

  1. Alamak .. sedapnya kak liza .. hehe ..

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Liza....
    Sedapnya Sup Cendawan Kak Liza...Leh Cuba Nanti...

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:15 PM

    sayur yg ada cendawan dan lobak merah shj...terima kasih la kongsi resipi...balik ni boleh msk...

    ReplyDelete
  4. Salam Liza,

    sedapnya, nak cuba buatlah utk juadah bbuka petang ni...

    ReplyDelete
  5. saya mmg suke masak menu nie coz my kids really like it....

    ReplyDelete
  6. Anonymous6:20 PM

    As Salam Chef,
    Saya suka menu yang simple2 macam sup cendawan ni. Anak2 pun suka. Terima Kasih Chef :)

    -min.

    ReplyDelete