baru-baru ni kakliza dapat banyak buah kedondong..
dah buat masak pajeri ..tapi ada lagi sikit.. jom kita buat kerabu...
KERABU KEDONDONG
Bahan
15 biji buah kedondong muda
1 biji lobak merah
1 sudu besar udang kering [tumbuk]
5 tangkai cili merah ]
5 tangkai cili api ] hiriskan
1 labu bawang besar ]
1/2 cawan kacang tanah [goreng dan tumbuk]
1 biji lemon [ambil air]
1 sudu kecil gula
garam secukupnya
CaraMembuatnya
1. Kedondong dan lobak merah dikupaskan kulir dan parut kasar.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk .
3. Gaulkan supaya semua bahan sebati.
4. Hidangkan.
Amiable dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.
ReplyDeleteoohhh .. sgt la suka pajeri kedondong .. saya boleh makan nasik berhari2 dgn lauk ni & ikan masin goreng esp ikan talang
ReplyDelete