Sunday, March 02, 2008

Bingka Jagung




Bahan
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
3 s/b butter/majerin cair

Cara
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam.
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.

7 comments:

  1. kak liza, semua bhn ni main campur jek??? telur pukul dulu tak? tepung tu? Ari tu wat tapi dia tak keras! :( (tp bukan resipe kak liza)

    ReplyDelete
  2. dah peknen 8 bulan ... baru ler buang tebiat nak mengidam. Anyway harus cuba jugak resepi nih sebab macam senang jer

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan kak.senangnya buat bingka jagung. minta izin copy resipi ya.:)

    ReplyDelete
  4. yummyyy!!!...my feberet kuih nih...mesti cOba...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum saya minta izin kongsi resepi ye

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sy minta izin copy paste ye resepi

    ReplyDelete